dureri de cot

Sesiuni de tratament – intre 10 – 15 sedinte

zilnice, una / zi dimineata, se pot prelungi pana la 18 – 22 sedinte daca nu se estompeaza sau nu dispare durerea, 6-7 sesiuni pe an . Sedintele se reiau intre sesiunile recomandate  daca mai apar manifestari de durere, rigiditate articulara sau ligamentara (cotul nu se misca in flexie sau extensie  fara durere sau miscarile sunt limitate fara amplitudine maxima ) si se stopeaza cand dispare durerea si creste mobilitatea cotului. 

Tipuri de tratament – Masaj – 10 minute, Tens – 10 minute si  Articulatii – 10 minute, in combinatie cu termoterapia ( Manseta se aplica pe cot  si se fixeaza cu banda elastica din cutia aparatului – 30 minute cu frecventa cea mai mare )

Tendinite (  cunoscute ca epicondilita laterala sau cotul tenismenului si epicondilita mediala sau cotul jucatorului de golf ) – in poza avem un caz de epicondilita laterala, pentru epicondilita mediala electrozii se ataseaza in stanga si dreapta cotului – vezi poza de mai sus.

Sesiuni de tratament – intre 10 – 18 sedinte zilnice, una / zi dimineata, se pot prelungi pana la maxim 24 sedinte in cazul in care nu se amelioreaza sau nu dispare durerea . Sedintele se reiau daca mai apar manifestari de durere, rigiditate articulara sau ligamentara (cotul nu se misca in flexie sau extensie fara durere sau miscarile sunt limitate fara amplitudine maxima ) si se opresc cand dispare durerea si creste mobilitatea cotului. Nu se recomanda mai mult de 3- 4 sesiuni pe an.

Tipuri de tratament – Masaj – 10 minute, Tens – 10 minute,  Articulatii – 10 minute, in combinatie cu Termoterapia ( Manseta se aplica pe cot  si se fixeaza cu banda elastica din cutia aparatului – 30 minute cu frecventa cea mai mare )

 

Interzis 

-       pozitionarea electrozilor altfel decat in imagini,

-       intensitatea curentilor mai mare decat o suportati,

-       aplicarea electrozilor de la alte aparate similare in acelasi fel – riscul de a va imbolnavi mai grav este crescut folosirea oricarei forme de tratament cu acest tip de aparat in cazuri oncologice