dureri de umar

Sesiuni de tratament – intre 10 – 15 sedinte

zilnice, una / zi dimineata  6-7 sesiuni pe an. Sedintele se reiau daca mai apar manifestari de durere, rigiditate articulara sau ligamentara ( umarul nu se misca in toate directiile fara durere sau miscarile sunt limitate fara amplitudine maxima ) si se stopeaza cand dispare durerea si creste mobilitatea umarului. 

Tipuri de tratament – Masaj – 10 minute, Tens – 10 minute si  Articulatii – 10 minute, in combinatie cu Termoterapia ( Manseta se aplica pe umar si se fixeaza cu banda elastica din cutia aparatului  - 30 minute cu frecventa cea mai mare )

Sesiuni de tratament – intre 18 – 24 de sedinte

zilnice, una dimineata si una seara 7- 8 sesiuni pe an. Sedintele se opresc daca scade durerea si apare mobilitatea umarului inainte de cele 18 sau 24 sedinte. Daca durerea nu se reduce dupa primele 7- 8 zile ( sau creste dupa primele 3-4 zile de tratament fizioterapic )  se opresc toate procedurile si se adreseaza medicului reumatolog pentru instituirea medicatiei antiinflamatoare de urgenta. In cazul fracturilor de humerus sau clavicula procedurile se incep post operator dupa 18- 20 zile de la data operatiei sau la 10 – 15 zile dupa ce s-au scos firele de sutura ori bandajul gipsat.

Tipuri de tratament – Masaj – 10 minute, Tens – 10 minute, Neurologic10- minute si  Articulatii – 10 minute, in combinatie cu Termoterapia ( Manseta se aplica pe umar si se fixeaza cu banda elastica din cutia aparatului  - 30 / 40  minute cu frecventa cea mai mare )

Alte afectiuni ca infarctul miocardic, cancerul pulmonar, scleroza multipla sau zona zoster pot da dureri in zona umarului ( artralgii ) fara a avea o afectiune a umarului certa.  

Interzis 

-       pozitionarea electrozilor altfel decat in imagini,

-       intensitatea curentilor mai mare decat o suportati,

-       aplicarea electrozilor de la alte aparate similare in acelasi fel – riscul de a va imbolnavi mai grav este crescut

-       folosirea oricarei forme de tratament cu acest tip de aparat in cazuri oncologice, la pacientii cu implanturi metalice, femei insarcinate, fracturi neconsolidate