Majoritatea cazurilor de simptome herniei de disc lombară se rezolvă de la sine în şase săptămâni, aşa că deseori pacienţilor li se recomandă să înceapă cu tratamente non-chirurgicale. Însă acest lucru poate varia în funcţie de natura şi severitatea simptomelor.

Controlul iniţial al durerii pentru hernia de disc lombară

 Controlarea durerii intense este cea mai urgentă nevoie atunci când apar prima dată simptomele. Opţiunile iniţiale de control a durerii probabil vor include:

 Aplicarea de gheaţă. Aplicarea de gheaţă sau a unei comprese reci poate ajuta la reducerea inflamaţiei iniţiale şi  a spasmelor musculare asociate cu hernia lombară de disc. Un masaj cu gheaţă ar putea fi, de asemenea, de ajutor. Gheaţa este cea mai eficientă în primele 48 de ore după ce a început durerea de spate.

 Medicamente pentru durere. Doctorul poate recomanda medicamente anti-inflamatorii non-steroidiene (NSAIDs) fără reţetă precum ibuprofen ornaproxen pentru a trata durerea şi inflamaţia.

 Relaxanţi musculari. Spasmele musculare pot însoţi o hernie de disc lombară, şi aceste medicamente pe bază de reţetă pot ameliora spasmele dureroase.

 Terapie prin căldură. Aplicarea căldurii poate ajuta la ameliorarea spasmelor musculare dureroase după primele 48 de ore. Pernele electrice, o compresă caldă, o manta adezivă de încălzire sunt toate opţiuni bune. Căldura umedă, precum o baie fierbinte, poate fi preferată.

 Căldură şi gheaţă. Pentru unele persoane alternarea de comprese calde şi reci oferă ameliorarea maximă a durerii.

 Odihna la pat în caz de durere severă este bine să fie limitată la una sau două zile, deoarece odihna extinsă va duce la rigiditate şi la mai multă durere. După acel punct, activitatea uşoară şi mişcările frecvente - cu pauze după necesităţi - sunt recomandate. Ridicarea de greutăţi şi exerciţiile solicitante ar trebui evitate.

 Terapii Adiţionale pentru Hernie de Disc Lombară 

 Aceste terapii sunt deseori ajutătoare pentru ameliorarea durerii pe termen lung:

 Fizioterapia este importantă în învăţarea stretching-ului ţintit şi a exerciţiilor de reabilitare, Tens este o metoda netraumatizanta de combatere a starilor dureroase acute (mai ales) si cronice, avand o arie vasta a indicatiilor de aplicabilitate.

 Terapia prin masaj poate atenua durerea de spate crescând circulaţia sângelui, relaxând muşchii şi eliberând analgezicele naturale ale corpului, numite endorfine.

 Opţiunile de tratament pentru o hernie de disc lombară vor depinde în mare măsură de perioada în care pacientul a avut simptome şi de severitatea durerii. Simptomele specifice (precum slăbiciune sau amorţeală) şi vârsta pacientului pot fi, de asemenea, factori.   

 Tracțiunea cervicală, elongatie

 Tracțiunea pe cap poate ajuta la reducerea presiunii asupra rădăcinii nervoase. Nu funcționează la toată lumea dar este ușor de făcut și dacă are efect, pacientul poate utiliza un dispozitiv de tracțiune la domiciliu.

 Este foarte important sa decontractam zona muscular prima oara inainte de elongatie sau exercitii, muschii contractati sunt cei care trag de coloana si apasa pe disc astfel este recomandata fizioterapia prin curent sau diatermie. Doar dupa decontractarea muschilor putem trece la exercitii pe care le putem viziona pe diferite canale Youtube pentru fiecare zona a corpului.

 Va recomandam cateva aparate create special pentru astfel de afectiuni, totodata este important sa alegeti un brand si sa urmariti daca aceste companii au service, support telefonic. Terapie Vertebrala este pe piata de 15 ani si avem aparate destinate atat persoanelor care doresc sa urmeze tratamentul acasa cat si aparatura profesionala pentru cabinete.

 https://terapievertebrala.ro/ro/afectiuni-cervicale/aparat-fizioterapie-joasa-medie-frecventa-cu-ultrasunet.html

 https://terapievertebrala.ro/ro/afectiuni-cervicale/aparat-fizioterapie-cu-laser-si-ultrasunet-tens-d50.html

 https://terapievertebrala.ro/ro/afectiuni-cervicale/aparat-fizioterapie-electrostimulare-tens-220v.html

 https://terapievertebrala.ro/ro/afectiuni-cervicale/aparat-fizioterapie-tens-d5b.html

 Elongatie

 https://terapievertebrala.ro/ro/afectiuni-cervicale/cervical-elongatie-terapie-vertebrala.html

 Diatermie

 https://terapievertebrala.ro/ro/afectiuni-cervicale/aparat-radiofrecventa-diatermie.html

 Dispersare inflamatii

 https://terapievertebrala.ro/ro/afectiuni-cervicale/aparat-ultrasunet-ak01.html

 Puteti accesa www.terapievertebrala.ro pentru mai multe informatii